Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за алфа 147

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• съвет за алфа 147

Здравеите колеги!регистриран съм във форума отдавна но главно четях...до сега.Карам италянска кола от близо 7 години,но за добро или лошо не е алфа.
    Направо на въпроса алфата,която търся бих желал да 1.6 варианта без вариатор 4/5врати,като допълнение черна с червена кожа или червена с черна кожа,може би съм готов на някакъв компромис с цвена,но държа на кожения салон.
    До тук добре но малкия избор от подобни коли ме доведе до вашия форум и въпроса ми е колко ядове бих имал с различен от 105 коньовия агрегат,и евентуално дизеловия?Също така другият ми въпрос е дали има база за сравнение между АР 147 и сеат ибиза '03+,евентуално в чия полза биха наклонили везните,при положение че сеат освен дизелови други не гледам,като че ли от италянския дизел ме е страх повече,докато немския помпа-дюза ми се струва по опростен и надежден(цялата гама 1.9).
    Благодаря ви предварително за отговорите.

Точно обратното е, ЖТД е почти безпроблемен мотор, докато ТДИ са си доста по-чупливи!

Те Вагините 10г. се биха в гърдите и разправяха, че ТДИ е мноооо добро и накрая клекнаха и започнаха да правят Комънрейл!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
      Точно обратното е, ЖТД е почти безпроблемен мотор, докато ТДИ са си доста по-чупливи!

Те Вагините 10г. се биха в гърдите и разправяха, че ТДИ е мноооо добро и накрая клекнаха и започнаха да правят Комънрейл!
      Колега,имал ли си "Вагина", за да коментираш,че са чупливи? Аз карах Ибиза 110к.сс и за две години нямаше абсолютно никакви проблеми,а я карах с каква ли не нафта.

Да минем на въпроса на колегата. 105к.с. бензинов двигател е доста по-здрав и надежден от 120к.с.
      Зависи от двигателя,по мой наблюдения не са от най-здравите дизели,зависи от това на какво случиш,колега. Често си говоря с един майстор,който ремонтира само дизели, човека си взима почти всеки месец по един двигател и си го продава на клиентите.Алфите са адски красиви и агресивни,особено 147, Ибизата не може да и стъпне и на малкия пръст по визия. Мисля,че също Алфата е с по-добро обезшумена. В моята Ибиза се чуваше всичко отвън,а и пластмасите скърцаха и тракаха доста,от евтин материал се правят,спрямо VW и Audi.

Comment

Първоначално публикувано от angelivanov Покажи съобщение
        Колега,имал ли си "Вагина", за да коментираш,че са чупливи? Аз карах Ибиза 110к.сс и за две години нямаше абсолютно никакви проблеми,а я карах с каква ли не нафта.

Да минем на въпроса на колегата. 105к.с. бензинов двигател е доста по-здрав и надежден от 120к.с.
        Зависи от двигателя,по мой наблюдения не са от най-здравите дизели,зависи от това на какво случиш,колега. Често си говоря с един майстор,който ремонтира само дизели, човека си взима почти всеки месец по един двигател и си го продава на клиентите.Алфите са адски красиви и агресивни,особено 147, Ибизата не може да и стъпне и на малкия пръст по визия. Мисля,че също Алфата е с по-добро обезшумена. В моята Ибиза се чуваше всичко отвън,а и пластмасите скърцаха и тракаха доста,от евтин материал се правят,спрямо VW и Audi.
        НЕ и няма да имам!!!

Обаче когато катастрофирах с първа Алфа и е предложих в една морга и оня ми вика аааааа НЕЕЕЕЕЕ не я искам имам 10-мотора JTD и нищо не съм продал от тях, вика те тия не се развалят!!!

Целия мотор без помпата и дюзите го бях обявил за продан за 350лв. и за месец и половина никой не го пожела!!! Накрая отиде за скрап!

Така че тия митове и легенди си ги разправяй някъде другаде.......

За справка само виж за колко се продава една турбина 2-ра ръка за Алфа и колко е за ГолУфу! Пък реално турбините са едни и същи......

А пък хич не е кат да се чупят Голфувите особено след ремап......

Миналата година идва един познат с Ауди А-3 и вика счупих турбината, смених е със здрава и 1-2-пъти ми светна лампата и колата заби и тая турбина започна да вие като оная старата преди да се счупи!!!
        Та човека си плато да ми сложат оригинален софтуер!!!

Старата ми кола беше с измикярски ремап мноооо надута от ниските (така си е купих), мииии ко да ти кажа 3г. е карах аз!
        Новата е карах година и половина на 1.6-бара и турбината е ОК....

Змея счупи вече няколко по-големи турбини на 2.0-бара и мотора му не е отварян!

Верно ли твоя познат "монтьор" продава по еин двигател на ЖТД?!!!
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
          Здравеите колеги!регистриран съм във форума отдавна но главно четях...до сега.Карам италянска кола от близо 7 години,но за добро или лошо не е алфа.
          Направо на въпроса алфата,която търся бих желал да 1.6 варианта без вариатор 4/5врати,като допълнение черна с червена кожа или червена с черна кожа,може би съм готов на някакъв компромис с цвена,но държа на кожения салон.
          До тук добре но малкия избор от подобни коли ме доведе до вашия форум и въпроса ми е колко ядове бих имал с различен от 105 коньовия агрегат,и евентуално дизеловия?Също така другият ми въпрос е дали има база за сравнение между АР 147 и сеат ибиза '03+,евентуално в чия полза биха наклонили везните,при положение че сеат освен дизелови други не гледам,като че ли от италянския дизел ме е страх повече,докато немския помпа-дюза ми се струва по опростен и надежден(цялата гама 1.9).
          Благодаря ви предварително за отговорите.
          Здравеи,Търси алфа 147 1.9 115 8 клапановия страшни са,а за сеатите тромави са и ги издухвам из пътя, моета алфа е 147 1.9 115 коня
          Last edited by etrovskii; d.m.y г., 18:48.
          Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

Първоначално публикувано от angelivanov Покажи съобщение
            Повярвай на колегата Haljscho,ремонтирал е вагини но никога няма да кара такова изчадие.
            Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
            Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
            Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

благодаря ви!още не съм много сигорен за дизела,не за друго просто свикнах да карам на бензин/газ и ме устроива повече от финнансова гледна точка,и не съм от хората които могат постояно да си намират евтина нафта,за пример имаме и дизелова кола в семеиството пак талянска и можеби повече от година се зарежда само от колонка на цени от 2.60 и нагоре.

Comment

Колега хвърляй се направо на 2.0 бензин.Тези 150 коня ще те направят да се чустваш,като пилот на самолет.Ако попаднеш и на селеспийд стигане няма да имаш.Тези кукли са почти винаги с кожен салон.Повярвай ми ,че първите дни ще спиш в нея от кеф.
                Ето ти снимки на моята,може някой ден да ми видиш задния номер по магистралата
                147 2.0 ts selespeed

Comment

snimki

Ето ти снимки на моят алфонсо
                  Attached Files
                  147 2.0 ts selespeed

Comment

Салеспиида никога не ми е бил вариант,аз обичам да си ги редя.Веднъж в седмицата карам планинско пловдив-мадан,ти искаш да ми вземеш едничкото удоволствие мерси съм-ръчка повер.Умишлено не бързам с колата,наистина искам да се радвам на нова алфа а не да я гледам с умраза дано до 1-2 седмици изпадне нещо където си заслужава.

Comment

Ха Селеспиида си ги редиш ръчно
                      Кеф ти от волана.. кеф ти от лоста. Мързеливия "сити" режим ти решаваш дали да го ползваш.
                      Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

ъпсурт,не искам роботи в колата

Comment

Първоначално публикувано от zlatnia Покажи съобщение
                          Ето ти снимки на моят алфонсо
                          Това е 147- красота, злоба и мощ.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
                            Салеспиида никога не ми е бил вариант,аз обичам да си ги редя.Веднъж в седмицата карам планинско пловдив-мадан,ти искаш да ми вземеш едничкото удоволствие мерси съм-ръчка повер.Умишлено не бързам с колата,наистина искам да се радвам на нова алфа а не да я гледам с умраза дано до 1-2 седмици изпадне нещо където си заслужава.
                            Колега(бъдещ) моята е гледам с любов.Надявам се и тези,които имат селеспийд също.Повярвай ми,че ръчката няма как да стане автомат.Тук много стари алфисти ще ти пилят на главата,че автомата виш не става.Но това им мнемие е сформирано от факта,че просто нямат такава автоматика.Все пак парите са си твои и изборът също.Просто,когато се сдобиеш с алфичка гледай да си е читава,за да си нямаш впоследствие ядове.Не е ефтина за подръжка,но и другите марки не отстъпват по цена на резервни части.
                            147 2.0 ts selespeed

Comment

оглеждам за ръчка дизел с кожа,уви избора е малак има точно 2 който да си заслужават огледа от понеделник живот и здраве почваме.

Comment

Working...
                              X